Hotell Gässlingen, Rådhustorget 6, 239 30 Skanör

Mat & Dryck

Välkommen till vår värld av smaker!

Vi lever dagligen med den skånska matkulturen. Vi väljer ut det bästa av det traditionella och klassiska inom matkonsten men tar samtidigt hänsyn till och är medvetna om de senaste mattrenderna. Närheten till Söderslätts lokala odlare, uppfödare och mathantverkare speglas i alla detaljer när du äter hos oss. Talang och ambition möts i vårt kök där kockarna ständigt försöker utvecklas sig, allt för att ge gästen den matupplevelse den förväntar sig. Bröden liksom kakor och bakverk är alla hembakta av våra kockar. Dryckerna är noga utvalda av våra passionerade sommelierer, som ständigt är på jakt efter det bästa oavsett om det gäller juice, kaffe, vin eller drinkar.

Som mötesdeltagare har du alltid tillgång till friskt vatten, frukt, ekologiskt kaffe och Gässlingens hembakta kakor. Många återvänder just för maten och dryckerna, det glädjer oss.

Restaurang

Hos oss står maten i centrum därför är valet av våra råvaror ytterst viktigt för oss. Därför använder vi oss av närproducerade, ekologiska och säsongsanpassade råvaror, så långt det går. Vi strävar efter att ge en  helhetsupplevelse för matsinnet. Vi hoppas att du delar vår passion. Boka gärna bord i förväg, så vi kan ha en liten dialog om menyn. Vänligen ring oss på 040 – 45 91 00.

Catering

Vi älskar att laga mat. Har ni inte möjlighet att komma och äta hos oss så låt oss hjälpa till med catering – för såväl små och stora tillfällen. Skräddarsydda middagar och stora bufféer – vi klarar det mesta!
Det finns möjlighet till leverans av maten, allt för att underlätta för er.  Hör av dig med önskemål i god tid, så guidar vi varandra till den perfekta måltiden. Kontakta Niclas Österström på tfn 040 – 45 91 35 eller maila på niclas@hotellgasslingen.com. Läs mer >

Matfilosofi

I detaljerna märks det professionella hantverket och det är detaljerna skapar helheten. En helhetsupplevelse kring mat bestå inte minst av vad som serveras på tallriken och vad som hälls i glaset. Utan minst lika viktig är umgänget och atmosfären kring maten. Som gäst ska du alltid vara bekväm i miljön där maten serveras. Råvarorna vi använder är alltid säsongsbaserade och i möjligaste mån närodlade och ekologisk – vilket är vårt sätt att spegla och komma närmare vår unika naturen här ner på Falsterbonäset.

God mat är en självklarhet för oss. Därför gör vi allt vi kan för att få just din matupplevelse och din njutning unik och oförglömlig. Läs mer >

Vinkällare

Vår passion för vin och dryck är minst lika stor som passionen för matlagning här på Gässlingen. Det är helhetsupplevelsen som gästen ska minnas. Ständigt letar vår sommelier efter nya, spännande och utmärkta drycker som ska passa till alla våra speciella tillfällen. Våra vindistributörer och vinmakare väljer vi med omsorg då vi strävar efter att finna spännande och bra viner som har producerats under de bästa möjliga förutsättningar.

Alla drycker oavsett form för med sig en historia. Det är därför viktigt att känslan av ursprung, adress och avsändare präglar vårt val av drycker. Då kommer nyanserna och det breda spektrat av smaker till sin rätt. Vi värnar lite extra om våra lokala, svenska och europeiska drycker men självklart hittar ni spännande smaker från hela världen i vårt sortiment.